13 maj 2016
19:00

Gettjärns IF

Gettjärns IF hemma 3-1

Då var det riktig hemmapremiär för andralaget även om matchen fick spelas på B-plan men underlaget på den är i nuläget inget sämre än A-planens så det går inte att skylla på underlaget om en del pass gick fel.

Tyvärr missade jag första kvarten och då kan man säga att Vaif avgjorde matchen genom att gå upp till en 2-0 ledning. Detta efter att först Marco snyggt nickat in en vänsterhörna från Johan och sen Nenad lyft fram en frispark från ca 40met som efter en studs seglat förbi målisen in i mål.
Spelet under resten av halvleken tillhörde om man var snäll inte det bästa som visats upp på B-planen genom historien.
Vi hade mycket svårt att få fast bollen på anfallsplanhalvan och det var faktiskt Gettjärn som var det spelförande laget men vårt försvar skötte sig okej så det blev nästan inga farligheter alls även om vi minns Tobbes reflexboxning över ribban på ett överraskande skott från vänsterläge efter ca 25min. Kändes viktigt att inte den bollen smet in för då hade de nog blivit ännu mer taggade när de nu kände att de hade spelövertaget.
Tyvärr fick de ändå ett reduceringsmål i den 34:e minuten då vi var för mesiga i rensningen i försvaret så bollen stoppades lite utanför straffområdet till vänster och det efterföljande skottet kan ingen klaga på för det gick som en projektil in i ena gaveln.
Nu kändes det som att vi måste hålla tätt sista 10 för att sen få till nån förändring för att kunna ta tag i spelet på riktigt.
2-1 stod sig till paus och nu fick man tid att prata igenom vad som skulle förbättras.

Det blev några förändringar i paus som gjorde att vi fick bättre ordning på det offensiva spelet och nu var det Vaif som tog tag i taktpinnen även om det inte var nått skönlir. Vi kunde dock hålla fast bollen på rätt planhalva och vinnna tillbaks den på mitten när de försökte ta sig fram så det kändes mycket lugnare än i första halvlek.
De farligheter de fick kom på frisparkar från långt håll som lyftes mot mål eller hörnor för de kom sällan förbi mittfältet i spelet så de kunde inte hota den vägen.
Vi skapade kanske inte så många jättelägen men Emil låg o lurade hela tiden vilket gav en hel del halvchanser som var nära att ge resultat.
Sista kvarten tappade vi lite i försvarsspelet på mitten kanske pga omdisposineringar så de kunde flytta upp spelet en aning men i den 80:e minuten kunde vi ändå avgöra matchen.
Det kom på en högerhörna från Nenad som nyinbytte Fredrik mötte mitt framför mål och när han får nicka i detta läge hjälper det inte ens om man har M Neuer som målvakt så 3-1 var ett faktum.

Nu var det bara att vänta in slutsignalen och glädjas åt en seger men spelnivån måste upp några pinnhack om vi ska nå en topplacering i serien.

Matchfakta: 3-1 (2-1)

1-0 3min Marco (Johan H) Snygg nick efter fin vänsterhörna
2-0 16min Nenad Frispark från ca 40met som efter studs seglar in)
2-1 34min Kanonskott fr 25met efter att vi rensat dåligt
-----------------------------------------------------------------------------------------
3-1 80min Fredrik (Nenad) Bergsäker nick nära mål efter fin hörna